Prajitura cu gris, de post este un preparat minunat pentru copii si adulti deopotriva. Hranitoare si usoara, poate fi un desert binevenit intr-o perioada de purificare a organismului, asa cum este inceputul primaverii.
Foto: chow.com
Timp de preparare
1 ora si 15 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
200 g gris
200 g zahar
100 g faina
100 ml ulei
250 ml apa minerala
1 praf copt
50 g nuci maruntite
2 lingurite seminte susan
esenta de portocala
Mod de preparare
Amesteca ingredientele solide (grisul, faina, praful de copt, zaharul vanilat) cu apa minerala in care ai dizolvat inainte zaharul si esenta de portocala.
Adauga uleiul si mixeaza bine compozitia, pana devine omogena.
Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna aluatul, peste care presari apoi nuca si semintele de susan.
Baga prajitura la cuptorul preincalzit si las-o la copt timp de 45 de minute, pana se rumeneste bine la suprafata.
Mod de servire
Dupa ce se raceste suficient, o poti taia dupa preferinta pentru a fi servita cu ceai, lapte sau cafea. In loc de nuci, poti adauga migdale, alune de padure, stafide sau fructe confiate (caise, prune etc).
Valori nutritionale pentru 50 g
Calorii: 109 kcal
Carbohidrati: 12 g
Grasimi: 5,9 g
Proteine: 3,3 g