Prajitura cu miere si vin este un desert de post, foarte aromat, care iti va aduce aminte de sarbatori. Se pregateste foarte usor si rapid, iar gustul sau este unul savuros.
Timp de preparare
70 min
Dificultate
usor
Ingrediente
150 ml miere
200 ml vin
1 jumatate de cana de ulei
20 g scortisoara
3 cuisoare pisate
coaja de la o portocala
1 plic de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
1 lingura de zeama de lamaie
300 g faina
70 g zahar pudra vanilat
1 praf de sare
Mod de preparare
Amesteca faina cu mierea, vinul si uleiul. Adauga peste aceste ingrediente scortisoara, cuisoarele pisate, zaharul vanilat, coaja de portocala si sarea. Adauga si praful de copt stins cu zeama de lamaie si incorporeaza treptat faina.
Asaza coca intr-o tava de copt unsa cu ulei si faina si da-o la cuptor pentru 60 de minute. La final, pudreaza prajitura cu zahar pudra vanilat.