Prajitura cu morcov de post este o optiune gustoasa si usoara pentru desert, cu atat mai mult cu cat este o buna modalitate de a introduce morcovul in meniul prichindeilor mofturosi.
Foto: lovefromtheoven.com
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g morcov ras
100 ml ulei
100 g zahar
100 ml apa minerala
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
150 g faina
250 g nuci maruntite
coaja de lamaie rasa
Mod de preparare
Pregateste aluatul amestecand zaharul, uleiul, apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara si presarand faina treptat pana obtii o compozitie omogena. Toarna pasta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi adauga nuca deasupra si lasa cuptorul la incins.
Pune prajitura la copt (aproximativ 25-30 de minute), pana se rumeneste bine. Poti verifica daca e gata introducand o scobitoare in mijloc: daca aluatul se prinde de aceasta, inseamna ca este inca cruda.
Mod de servire
O poti servi simpla, pudrata cu zahar tos sau decorata cu ciocolata simpla de post sau cu sosuri diverse de fructe.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 385 kcal
Carbohidrati: 48 g
Grasimi: 21 g
Proteine: 4 g