Prajitura cu nuca si banane de post este un desert delicios si consistent, care poate fi servit la orice masa festiva, mai ales in intampinarea sarbatorilor religioase importante.
Foto: ecuisine.ro
Timp de preparare
1 ora si 20 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru aluat
250 g zahar brun
1 cana apa
2 cani faina
1 lingurita scortisoara
6 linguri margarina
125 g nuci pisate
4 linguri gem
1 praf de copt
1 lingurita de bicarbonat stins
esenta rom
sare
Pentru glazura
250 g zahar brun
100 g margarina
3 linguri sirop
50 g nuci tocate prajite
4 banane coapte, taiate felii
Mod de preparare
Incepi cu pregatirea glazurii, punand margarina si zaharul la fiert si amestecand bine.
Toarna siropul intr-o tava de tort rotunda, presara nucile si aseaza bananele pe toata suprafata tavii.
Pentru blat, amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea.
Separat, bate margarina cu zaharul pana obtii o crema, adauga vanilia, gemul si apa alternativ, amestecand energic.
Pune totul laolalta si aseaza aluatul rezultat in tava, peste banane. Lasa prajitura la copt aproximativ o ora, las-o sa se racoreasca si intoarce-o invers pe un platou.
Mod de servire
Ca desert sau gustare, in felii triunghiulare.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 459 kcal
Carbohidrati: 60 g
Grasimi: 23 g
Proteine: 3 g