Prajitura cu nuca si banane, de post

/ / Modificat: 2014-12-05
Prajitura cu nuca si banane, de post

Prajitura cu nuca si banane de post este un desert delicios si consistent, care poate fi servit la orice masa festiva, mai ales in intampinarea sarbatorilor religioase importante.

Foto: ecuisine.ro

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru aluat

250 g zahar brun

1 cana apa

2 cani faina

1 lingurita scortisoara

6 linguri margarina

125 g nuci pisate

4 linguri gem

1 praf de copt

1 lingurita de bicarbonat stins

esenta rom

sare

Pentru glazura

250 g zahar brun

100 g margarina

3 linguri sirop

50 g nuci tocate prajite

4 banane coapte, taiate felii

Mod de preparare

Incepi cu pregatirea glazurii, punand margarina si zaharul la fiert si amestecand bine.

Toarna siropul intr-o tava de tort rotunda, presara nucile si aseaza bananele pe toata suprafata tavii.

Pentru blat, amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea.

Separat, bate margarina cu zaharul pana obtii o crema, adauga vanilia, gemul si apa alternativ, amestecand energic.

Pune totul laolalta si aseaza aluatul rezultat in tava, peste banane. Lasa prajitura la copt aproximativ o ora, las-o sa se racoreasca si intoarce-o invers pe un platou.

Mod de servire

Ca desert sau gustare, in felii triunghiulare.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 459 kcal

Carbohidrati: 60 g

Grasimi: 23 g

Proteine: 3 g

Taguri Prajituri post Alba ca zapada de post

Articole recomandate

Citeste si despre