Prajitura cu prune, de post

/ / Modificat: 2012-11-26
Prajitura cu prune, de post

Un desert delicios pentru zilele de vara, prajitura cu prune, de post e aromata si foarte gustoasa. Afla cum se prepara! 

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: usor

Ingrediente

Pentru aluat

  • 100 g faina
  • 1/2 pachet margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Pentru maia

  • 1 cubulet drojdie
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar tos
  • 150 g faina

Suplimentar

  • 1 kg prune
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Spala prunele, apoi taie-le in doua si scoate-le samburii. Pune-le intr-un castron, in straturi si presara peste ele zahar tos si scortisoara pudra. Lasa prunele in zahar circa 30 de minute, pana se topeste zaharul, apoi aseaza-le la scurs.

In tot acest timp, pregateste maiaua, astfel: pune intr-un bol 250 ml de apa calduta, adauga apoi drojdia, zaharul si 150 g de faina si amesteca bine, pana la omogenizare. Lasa maiaua la crescut timp de 20 de minute.

Pentru aluat e nevoie sa pui intr-un castron margarina, adaugi apoi zaharul pudra si zaharul vanilat si omogenizezi.

Adauga un varf de cutit de sare si faina, in ploaie. Peste acest aluat adaugi 1-2 linguri de apa si torni maiaua. Trebuie sa lasi aluatul la dospit 30 de minute.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni acest aluat, apoi asezi simetric jumatatile de prune. Dai la copt, la foc mediu 50 de minute.

Taguri Prajitura de post Deserturi de post Prune Retete de post

Articole recomandate

Citeste si despre