Un desert delicios pentru zilele de vara, prajitura cu prune, de post e aromata si foarte gustoasa. Afla cum se prepara!
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: usor
Ingrediente
Pentru aluat
- 100 g faina
- 1/2 pachet margarina
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
Pentru maia
- 1 cubulet drojdie
- 250 ml apa
- 2 linguri zahar tos
- 150 g faina
Suplimentar
- 1 kg prune
- 5 linguri zahar
- scortisoara
Mod de preparare
Spala prunele, apoi taie-le in doua si scoate-le samburii. Pune-le intr-un castron, in straturi si presara peste ele zahar tos si scortisoara pudra. Lasa prunele in zahar circa 30 de minute, pana se topeste zaharul, apoi aseaza-le la scurs.
In tot acest timp, pregateste maiaua, astfel: pune intr-un bol 250 ml de apa calduta, adauga apoi drojdia, zaharul si 150 g de faina si amesteca bine, pana la omogenizare. Lasa maiaua la crescut timp de 20 de minute.
Pentru aluat e nevoie sa pui intr-un castron margarina, adaugi apoi zaharul pudra si zaharul vanilat si omogenizezi.
Adauga un varf de cutit de sare si faina, in ploaie. Peste acest aluat adaugi 1-2 linguri de apa si torni maiaua. Trebuie sa lasi aluatul la dospit 30 de minute.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni acest aluat, apoi asezi simetric jumatatile de prune. Dai la copt, la foc mediu 50 de minute.