Ai nevoie de o reteta noua pentru un desert delicios de post? Poti pregati o delicioasa prajitura cu sfecla!
Foto: blueapron.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
250 g faina
250 g zahar
100 ml ulei
1/2 kg sfecla fiarta
100 g ciocolata fara lapte, de post
1 plic praf de copt
1 esenta vanilie
sare
Mod de preparare
Mixeaza cu ajutorul unui blender sfecla, pana obtii un piure fin. Amesteca piureul cu zahar, toarna uleiul in fir subtire, adauga esenta de vanilie si ciocolata topita.
Incorporeaza faina, praful de copt si un praf de sare. Omogenizeaza aluatul, apoi toarna-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa prajitura la copt, timp de 35 de minute, la foc mediu.
Verifica daca prajitura este coapta, cu ajutorul unei scobitori.
Trucuri
Adauga stafide si merisoare hidratate in apa calduta in aluatul de prajitura, pentru un gust deosebit.
Serveste prajitura pudrata cu zahar.