Daca va plac bananele, cu siguranta veti indragi si aceasta prajiturica de post.
Foto: myrecipes.com
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 cana ulei
3 banane
1 cana zahar
1 pahar nuca macinata
1 plic praf de copt
1 cana faina
zahar pudra
Mod de preparare
Cu un blender, paseaza bananele decojite, pana obtii o pasta cremoasa.
Adauga uleiul, zaharul, nuca si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Mixeaza bine toate ingredientele, pana obtii o compozitie omogena.
Toarna aluatul intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt si lasa la cuptor circa 50 de minute, la foc mediu.
Serveste prajitura racita, pudrata cu zahar sau cu glazura de lamaie.
Trucuri
Poti adauga in aluat si cateva stafide, pentru o aroma exotica.
Verifica daca aluatul este copt, cu ajutorul unui bat de frigaruie sau cu o scobitoare.
Pentru a obtine o prajitura tip negresa, poti pune in compozitie si 2 linguri de cacao.
Tipul bucatariei
Romaneasca