Ieftina si gustoasa, prajitura de post cu mere te scoate din incurcatura cand cei dragi au pofta de ceva dulce, pe perioada postului.
Foto: ellysaysopa.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
2 cani mere rase
2 cani zahar pudra
2 cani faina
1 cana miez de nuca
2 lingurite bicarbonat de sodiu
3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
Amesteca mai intai foarte bine merele rase, zaharul pudra si faina, apoi adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Peste aceasta compozitie adauga miezul de nuca macinat.
Toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Lasa prajitura la copt cam jumatate de ora. Verifica din cand in cand daca este gata, cu ajutorul unei scobitori.
Trucuri
Poti adauga si esenta de rom in aluat, pentru o aroma mai intensa.
Serveste prajitura rece, pudrata cu zahar din belsug sau cu o glazura de lamaie.
Tipul bucatariei
Romaneasca