In caz ca nu stiai, prajitura ziua si noaptea cunoaste si o varianta de post, a carei reteta ti-o oferim noi.
Foto: bucataras.ro
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 ml apa minerala
350 g zahar
250 ml ulei
1 plic praf de copt
4 linguri cacao
600 g faina
miez de nuca
Mod de preparare
Amesteca faina, praful de copt si zaharul, apoi adauga apa minerala si uleiul si mixeaza-le bine pe toate.
Cam 3/4 din compozitie toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat ramas se amesteca cu cele patru linguri de cacao, dizolvata in 50 g apa.
Toarna si compozitia neagra peste cea din tava, apoi presara nucile taiate mare.
Da tava la cuptor, circa 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Verifica din cand in cand, cu ajutorul unei scobitori daca prajitura e gata.
Tipul bucatariei
Internationala