Prajitura ziua si noaptea, de post

/ / Modificat: 2012-03-20
Prajitura ziua si noaptea, de post

In caz ca nu stiai, prajitura ziua si noaptea cunoaste si o varianta de post, a carei reteta ti-o oferim noi.

Foto: bucataras.ro

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

500 ml apa minerala

350 g zahar

250 ml ulei

1 plic praf de copt

4 linguri cacao

600 g faina

miez de nuca

Mod de preparare

Amesteca faina, praful de copt si zaharul, apoi adauga apa minerala si uleiul si mixeaza-le bine pe toate.

Cam 3/4 din compozitie toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat ramas se amesteca cu cele patru linguri de cacao, dizolvata in 50 g apa.

Toarna si compozitia neagra peste cea din tava, apoi presara nucile taiate mare.

Da tava la cuptor, circa 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Verifica din cand in cand, cu ajutorul unei scobitori daca prajitura e gata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Deserturi de post

Articole recomandate

Citeste si despre