Salata de boeuf poate fi consumata cu succes in timpul postului, daca aplici cateva secrete vegetariene in prepararea ei.
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
700 g cartofi
6 morcovi
100 g mazare
4 buc. pastarnac
1 buc. radacina de telina
200 g muraturi (gogosari, castraveti)
250 g maioneza vegetala
mustar
sare
piper
Mod de preparare
Se curata cartofii, morcovii, pastarnacul si telina, se spala bine si se pun intr-o oala la fiert.
Dupa fierbere, se lasa la racit intr-un bol, apoi se toaca marunt.
Se toaca si muraturile si se storc de zeama inainte de a fi adaugate peste celelalte legume tocate.
Se adauga mazarea, 1-2 linguri de mustar (dupa gust), sare si piper.
Se prepara maioneza dintr-un cartof, 2 lingurite de mustar, putina zeama de lamaie, sare si cateva linguri de ulei.
Se pune maioneza peste legumele tocate si se amesteca bine. Se pastreaza putina maioneza si pentru decor, care poate fi completat cu modele variate din muraturi sau alte legume fierte.
Sfaturi pentru o reteta mai reusita
Pentru a economisi timp, se poate folosi si maioneza vegetala cumparata din supermarket. Exista sortimente de post, la fel de gustoase precum cea facuta in casa si te scutesc de efortul de a o prepara singura.
Tipul bucatariei
Internationala