Fie ca iti doresti sa respecti traditiile si sa tii postul dinaintea Pastelui, fie ca vrei sa mananci mai sanatos, noi iti oferim reteta unei salate iubite de toata lumea.
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg de vinete
1 ceapa mica
30 ml ulei
sare
piper
patrunjel verde (optional)
Mod de preparare
Coace vinetele pe plita, in cuptor sau pe gratar pana cand coaja incepe sa se arda, iar miezul acestora se va inmuia.
Curata apoi vinetele si lasa miezul la scurs, intr-o sita.
Toaca miezul, scurs bine de zeama lasata, cu ajutorul unui satar de lemn. Amesteca pasta obtinuta cu ceapa tocata cubulete marunte, apoi incorporeaza uleiul, in fir subtire, ca la maioneza.
Asezoneaza cu sare si piper, iar la final decoreaza cu frunze de patrunjel proaspat.
Trucuri
Nu folosi instrumente metalice pentru a toca vinetele, deoarece acestea oxideaza. Vinetele vor capata un gust amarui si o culoare inchisa, neplacuta.
Poti folosi vinete congelate in locul celor proaspete. Se lasa mai intai la dezghetat, apoi se scurg de apa si se pregatesc ca in explicatiile de mai sus.
Tipul bucatariei
Romaneasca