Chiar si in post poti pregati niste sarmale delicioase, iar daca urmezi reteta noastra familia ta nici nu va sesiza diferenta.
Timp de preparare
180 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
1/2 kg ciuperci
4 linguri orez
2 cepe
1 cartof
1 varza murata mare (aprox. 2 kg)
2 linguri bulion
3 linguri ulei
cimbru
busuioc
sare
piper
frunze de dafin
Mod de preparare
Curata ceapa, toac-o marunt si pune-o la calit cu o lingura din uleiul fiebinte. Cand devine aurie, adauga ciupercile spalate si taiate cubulete si lasa totul la calit inca 10 minute.
Peste ciupercile bine patrunse, adauga bulionul, cartoful dat pe razatoare, orezul, busuiocul uscat, cimbrul, sarea si piperul. Omogenizeaza totul foarte bine.
Varza murata, care trebuie sa stea in prealabil in apa rece, la desarat, se alege de frunze. Frunzelor li se taie nervurile si se aduc la dimensiuni cat mai apropiate unele fata de altele.
Din compozitia de ciuperci si orez, incepe sa infasori sarmalutele, ca un cilindru, care se acopera la capete. Procedeaza asa pana la terminarea intregii compozitii.
Intr-o oala mare, pune un strat de varza tocata, apoi un rand de sarmale si procedeaza asa pana termini de asezat toate sarmalutele.
Pune frunzele de dafin printre sarmale, toarna putin ulei si 2 cani de apa, apoi da cratita la fiert, o ora.