Supa crema de ciuperci, de post

/ / Modificat: 2012-03-12
Supa crema de ciuperci, de post

Supa crema de ciuperci, de post este o optiune excelenta pentru iubitorii de gust intens si inlocuieste cu succes preparatele cu carne in perioada postului Pastelui.

Foto: germanfood.about.com

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

600 g ciuperci proaspete

2 cepe mici

2 cartofi

1 morcov

1 telina

1 catel usturoi

1 lingura faina

Patrunjel verde

Sare, piper, ulei

Mod de preparare

Pune la fiert intr-un litru de apa 1 ceapa intreaga, morcovul, telina si cartofii, toate taiate marunt.

Intre timp, toaca cealalta ceapa si pune-o la calit in ulei, apoi adauga ciupercile feliate.

Intr-o alta oala, prepara un sos din faina si 2-3 linguri de ulei de masline.

Cand observi ca ciupercile s-au inmuiat, lasa focul mai mic si fierbe totul pana cand apa scade la jumatate.

Strecoara legumele fierte si toarna apoi ciupercile peste supa de legume, presarand piper si sare.

Paseaza legumele (fara ceapa intreaga) cu robotul de bucatarie si adauga-le in supa, impreuna cu sosul de faina si usturoiul pisat.

Mai lasa totul la fiert cateva minute, apoi stinge focul, adauga patrunjelul si acopera oala.

Mod de servire

Supa de ciuperci de post se serveste calda, cu crutoane.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 28,3 kcal

Carbohidrati: 4 g

Grasimi: 0,9 g

Proteine: 1 g

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre