Supa de ciuperci se poate face indiferent de anotimp, deoarece pe tarabele pietelor gasim in tot decursul anului ciuperci.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 kg ciuperci
2 cepe
3 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
2,5 l apa
sare
piper
verdeata
Mod de preparare
Curata ciupercile, apoi spala-le bine, sa nu ramana pamant pe codite. Pune-le la fiert, intr-o oala cu 2,5-3 litri de apa.
Intre timp, caleste ceapa si usturoiul in uleiul de masline, iar cand acestea sunt patrunse adauga-le peste fiertura de ciuperci.
Dupa ce au fiert bine ciupercile, opreste focul si da oala deoparte. Cu un blender amesteca aceasta compozitie, apoi potriveste de sare si piper.
Serveste supa de ciuperci cu verdeata tocata deasupra. Optional, poti manca aceasta supa cu crutoane de paine.
Trucuri
Serveste supa de ciuperci calduta, nu fierbinte.
Tipul bucatariei
Internationala