Supa de conopida este o reteta de post inedita, in care poti folosi conopida si altcumva decat pane sau in mancarica la cuptor! Este usoara, hranitoare si gustoasa!
Foto: blue-kitchen.com
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 conopida medie
2 l apa
3 cartofi
1 ceapa mare
1 morcov
1 1/2 linguri faina
2-3 liguri de ulei
1 legatura patrunjel/marar (dupa preferinta)
sare
piper
Mod de preparare
Pune apa la fiert in oala in care prepari ciorba.
Spala bine conopida si rupe-o in buchetele mici, apoi pune-o la fiert in oala. Adauga ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele.
Dupa 5-10 minute, adauga si cartofii taiati cubulete si lasa legumele sa fiarba. Adauga sare si piper.
Intre timp, ia o tigaie si pune uleiul la incins, apoi toarna faina si las-o sa se caleasca pana capata o culoare galbuie. Peste faina calita se adauga 2 polonice din supa care fierbe.
Cand supa este aproape gata, amestecul de faina cu supa din tigaie se rastoarna in oala mare si se amesteca. Mai lasa pe foc cateva minute.
La sfarsit, cand ai inchis focul, adauga-i patrunjelul sau mararul tocat marunt.
Tipul bucatariei
romaneasca