Supa de galuste, de post

/ / Modificat: 2012-03-20
Supa de galuste, de post

Cine zice ca atunci cand tii post trebuie sa iti limitezi alegerile culinare? Noi iti demonstram contrariul si iti oferim reteta pentru o supa gustoasa, cu galuste.

Foto: bucataras.ro

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 morcov

1 radacina pastarnac

1 radacina patrunjel

1 ceapa taiata cubulete

1 ceapa intreaga

boia de ardei dulce

4-5 linguri de faina pentru galuste

apa

sare

piper

80 ml ulei

2 linguri pasta tomate

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare pune la fiert legumele taiate, in afara de ceapa. Dupa ce acestea au fiert, adauga sarea si piperul, dupa gust.

Intre timp pregateste galustele, punand intr-o farfurie adanca 4-5 linguri de faina, 4-5 linguri de apa si ceapa tocata care a fost rumenita in prealabil.

Amesteca totul bine, pana cand se formeaza o pasta bine legata, astfel incat cand se vor pune galustele in apa clocotita sa nu se desfaca.

In supa care cloteste pune rand pe rand galustele si lasa-le la fiert, cam 15 minute. Ai grija sa intorci galustele din cand in cand, ca sa fiarba uniform.

Dupa ce au fiert galustele, poti sa acresti supa cu 2 linguri de pasta de tomate.

Trucuri

Serveste aceasta supa fierbinte, cu leustean proaspat tocat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Galuste Mancare de post

Articole recomandate

Citeste si despre