Cine zice ca atunci cand tii post trebuie sa iti limitezi alegerile culinare? Noi iti demonstram contrariul si iti oferim reteta pentru o supa gustoasa, cu galuste.
Foto: bucataras.ro
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 morcov
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ceapa taiata cubulete
1 ceapa intreaga
boia de ardei dulce
4-5 linguri de faina pentru galuste
apa
sare
piper
80 ml ulei
2 linguri pasta tomate
Mod de preparare
Intr-o oala incapatoare pune la fiert legumele taiate, in afara de ceapa. Dupa ce acestea au fiert, adauga sarea si piperul, dupa gust.
Intre timp pregateste galustele, punand intr-o farfurie adanca 4-5 linguri de faina, 4-5 linguri de apa si ceapa tocata care a fost rumenita in prealabil.
Amesteca totul bine, pana cand se formeaza o pasta bine legata, astfel incat cand se vor pune galustele in apa clocotita sa nu se desfaca.
In supa care cloteste pune rand pe rand galustele si lasa-le la fiert, cam 15 minute. Ai grija sa intorci galustele din cand in cand, ca sa fiarba uniform.
Dupa ce au fiert galustele, poti sa acresti supa cu 2 linguri de pasta de tomate.
Trucuri
Serveste aceasta supa fierbinte, cu leustean proaspat tocat.
Tipul bucatariei
Romaneasca