Taiteii cu varza se numara printre preparatele pe care le poti pregati simplu si destul de rapid pentru o cina dietetica. In plus, este o reteta perfecta pentru perioada postului.
Timp de preparare: 45 min.
Dificultate: mica
Ingrediente
1 varza medie
1 ceapa uscata
6 linguri de ulei
3 lingurite boia dulce
zeama de la o lamaie
250 g taitei de casa
sare
piper
cimbru
Mod de preparare
Taie varza fideluta, freac-o cu sare si cu zeama de la o lamaie, las-o 10 minute, apoi stoarce-o. Taie marunt ceapa si pune-o la calit in ulei intr-o tigaie adanca, iar cand s-a rumenit putin, pune si varza si las-o sa se caleasca bine, amestecand incontinuu.
Inainte cu 5-10 minute sa o iei de pe foc, condimenteaz-o bine cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Intre timp, pune la fiert intr-un vas mare cu apa taiteii. Cand s-au fiert, scurge-i de apa si amesteca-i cu varza calita.