Un tort de biscuiti este solutia optima pentru perioada de post, in care organismul are nevoie de cate un stimulent delicios si hranitor la desert.
Foto: seriouseats.com
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
Medie
Ingrediente
Blat
1 kg biscuiti simpli
sirop (apa, zahar tos)
portocala rasa
esenta de portocale
Crema
Crema 1
jumatate pachet margarina
100 g zahar vanilat
Crema 2
250 g nuca macinata
jumatate pachet margarina
3 linguri cacao
150 g zahar vanilat
esenta rom
Glazura
3 linguri cacao
50 g margarina
8 linguri zahar tos
3 linguri apa
dulceata de gutui
Mod de preparare
Prepara siropul la foc mic, amestecand un pahar de apa cu zaharul tos, coaja si esenta de portocala. Dupa ce se raceste, insiropeaza biscuitii unul cate unul si aseaza-i pe un platou in mod simetric. Amesteca ingredientele pentru crema 1 si intinde pasta peste blat, apoi aseaza un nou rand de biscuiti insiropati.
Mixeaza si bate ingredientele pentru crema 2, apoi intinde pasta pe al doilea strat de "blat" si acopera totul cu inca un rand de biscuiti bine inmuiati in sirop, peste care vei intinde imediat dulceata de gutui. Adauga si ultimul strat de biscuiti si distribuie uniform glazura fiarta in prealabil.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 328 kcal
Carbohidrati: 57,9 g
Grasimi: 10 g
Proteine: 3,9 g