Daca ai un aniversat in familie pe perioada postului nu ai nicio scuza pentru a nu-i pregati un tort. Noi iti oferim reteta pentru tortul de mere.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1/2 cana faina
1/2 cana gris
1/2 cana zahar
80 g margarina
1 praf de copt
1 cana nuci maruntite
4-5 mere
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Curata marele de coaja, apoi rade-le si amesteca-le cu scortisoara.
Margarina, taiata in felii subtiri se imparte in trei, la fel ca si amestecul de ingrediente uscate.
Intr-o tava rotunde se pune 1/3 din cantitatea de margarina, apoi 1/3 din amestecul de ingrediente uscate, jumatate din merele rase, inca 1/3 amestec uscat, 1/3 margarina, restul merelor, restul de ingrediente uscate si restul de margarina.
Deasupra repartizeaza nucile si mai presara 1-2 linguri de zahar.
Da la copt totul circa 30 de minute.
Trucuri
Serveste tortuletul fierbinte, cu inghetata de vanilie langa.
Tipul bucatariei
Internationala