Tort de post cu mere

/ / Modificat: 2012-03-20
Tort de post cu mere

Daca ai un aniversat in familie pe perioada postului nu ai nicio scuza pentru a nu-i pregati un tort. Noi iti oferim reteta pentru tortul de mere.

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1/2 cana faina

1/2 cana gris

1/2 cana zahar

80 g margarina

1 praf de copt

1 cana nuci maruntite

4-5 mere

2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Curata marele de coaja, apoi rade-le si amesteca-le cu scortisoara.

Margarina, taiata in felii subtiri se imparte in trei, la fel ca si amestecul de ingrediente uscate.

Intr-o tava rotunde se pune 1/3 din cantitatea de margarina, apoi 1/3 din amestecul de ingrediente uscate, jumatate din merele rase, inca 1/3 amestec uscat, 1/3 margarina, restul merelor, restul de ingrediente uscate si restul de margarina.

Deasupra repartizeaza nucile si mai presara 1-2 linguri de zahar.

Da la copt totul circa 30 de minute.

Trucuri

Serveste tortuletul fierbinte, cu inghetata de vanilie langa.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Mere Retete de post

Articole recomandate

Citeste si despre