O reteta inspirata pentru perioada de post este deliciosul tort diplomat, o prajitura usoara si gustoasa, care se poate consuma in orice perioada a anului.
Timp de preparare
1 ora si 20 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente blat
200 ml apa
125 ml ulei
2 cani faina
125 g zahar
6 linguri miere
1 lingurita cacao
1 plic praf de copt
Ingrediente crema
frisca densa
3 kiwi
ananas
4 mandarine
Ingrediente glazura
50 ml apa
50 ml suc ananas
1 plic gelatina
Mod de preparare
Pentru blat, amesteca toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena si fluida, apoi toarna aluatul in tava acoperita cu hartie de copt si baga totul la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute.
Daca testul cu scobitoarea iti arata ca s-a copt bine, scoate blatul pe un platou si lasa-l la racit.
Pregateste frisca si amestec-o cu fructele taiate cubulete, apoi intinde-o peste blat in mod uniform.
Pentru glazura, amesteca apa, sucul de ananas si gelatina dizolvata in bain marie. Cat este inca lichida, adauga 2 linguri de zahar si acopera tortul cu gelatina inca fluida, apoi lasa-l sa se raceasca 3 ore la frigider.
Mod de servire
Se taie uniform si se serveste la desert ca atare.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 120 kcal
Carbohidrati: 19,8 g
Grasimi: 4,5 g
Proteine: 2,3 g