Salata de vinete cu maioneza este un preparat delicios, servit ca aperitiv sau gustare la mesele speciale si nu numai. Vinetele sunt o bogata sursa de potasiu si acid folic, furnizand o cantitate insemnata de fibre.
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 kg vinete
3 oua
1 ceapa medie
ulei
Mod de preparare
Daca nu le ai deja pregatite, foloseste o tava pentru a coace vinetele, decojeste-le si lasa-le la scurs.
Intre timp, pregateste maioneaza din 2 galbenusuri fierte pisate, un galbenus crud, putina sare si ulei. La sfarsit, adauga o lingura de mustar.
Toaca vinetele scurse cu cutitul, cat mai marunt, adauga ceapa maruntita fin si amesteca totul cu aproximativ o cana de maioneza, pana cand obtii o pasta omogena.
Mod de servire
Salata de vinete se serveste sub forma de tartina sau ca umplutura pentru rosii si ardei.
Trucuri de preparare
Daca nu iti place sa simti ceapa in salata, in loc sa o adaugi maruntita, da-o pe razatoare. Pentru a diminua putin gustul gras dat de maioneza, poti adauga putina zeama de lamaie in compozitie.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 117, 2 kcal
Carbohidrati: 4,5 g
Grasimi: 10,5 g
Proteine: 2 g
Fibre: 2,7 g