Salata brasoveana

/ / Modificat: 2012-09-28
Salata brasoveana

Salata brasoveana este o salata consistenta, preparata din legume, mezeluri si maioneza.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

300 g sunca presata

200 g salam

150 g morcovi

300 g cartofi

150 g castraveti murati

250 g mazare fiarta (din conserva)

300 ml ulei

2 galbenusuri

zeama lamaie

sare

piper

Mod de preparare

Pune la fiert cartofii si morcovii.

Taie cubulete cartofii, morcovii, castravetii,sunca presata si salamul si pune toate ingredientele intr-un castron de plastic. Adauga mazarea. Presara peste ingrediente sare si piper si lasa-le sa isi ia gust, timp in care pregatesti maioneza.

Freaca galbenusurile cu uleiul, avand grija sa torni uleiul in fir subtire, ca sa nu se taie maioneza.

La final, potriveste maioneza de gust, adaugand sare si zeama de lamaie.

Trucuri

Poti inlocui mezelurile cu piept de pui fiert.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Salata Salate

Articole recomandate

Citeste si despre