Salata brasoveana este o salata consistenta, preparata din legume, mezeluri si maioneza.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
300 g sunca presata
200 g salam
150 g morcovi
300 g cartofi
150 g castraveti murati
250 g mazare fiarta (din conserva)
300 ml ulei
2 galbenusuri
zeama lamaie
sare
piper
Mod de preparare
Pune la fiert cartofii si morcovii.
Taie cubulete cartofii, morcovii, castravetii,sunca presata si salamul si pune toate ingredientele intr-un castron de plastic. Adauga mazarea. Presara peste ingrediente sare si piper si lasa-le sa isi ia gust, timp in care pregatesti maioneza.
Freaca galbenusurile cu uleiul, avand grija sa torni uleiul in fir subtire, ca sa nu se taie maioneza.
La final, potriveste maioneza de gust, adaugand sare si zeama de lamaie.
Trucuri
Poti inlocui mezelurile cu piept de pui fiert.
Tipul bucatariei
Romaneasca