Salata Caesar

/ / Modificat: 2012-08-21
Salata Caesar

Salata Caesar a devenit extrem de populara in restaurantele din intreaga lume, insa originea ei este legata de bucataria italiana.

Foto: kosherculinaryarts.blogspot.ro

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Salata

1 salata verde

100 g parmezan ras

Dressing


1 catel usturoi

2 fileuri ansoa

1 varf lingurita sare

1 galbenus

1 lingurita mustar

2 linguri zeama de lamaie

ulei

Crutoane

4 felii paine veche

2-3 linguri ulei  

Mod de preparare

Freaca bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana obtii o pasta omogena, apoi adauga galbenusul si mustarul. Adauga usor ulei, amestecand neincetat pana obtii o maioneza consistenta.

Adauga sucul de lamaie, amesteca si apoi verifica daca mai e nevoie de sare sau lamaie.

Pregateste crutoanele. Taie painea cubulete si pune-o intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei incins. Condimenteaza cu piper. Amesteca repede, deoarece painea va absorbi uleiul. Mai lasa 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.

Asambleaza salata doar inainte de a o consuma. Spala frunzele de salata si taia-le fasii. Imparte-le in 4 boluri de salata. Adauga cate o lingura de dressing peste salata. Presara apoi crutoanele si la sfarsit presara parmezanul.

Serveste salata imediat, altfel se inmoaie.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Salata Salata verde

Articole recomandate

Citeste si despre