Salata Caesar – reteta cu dressing cremos si crutoane aromate

/ / Modificat: 2025-02-10
Salata Caesar – reteta cu dressing cremos si crutoane aromate

Gustoasa salata a fost inventata in Mexic, in 1924, de un imigrant italian, pe numele sau, Caesar Cardini. Putem spune ca este o reteta cult a secolului trecut. Se gasea pe orice meniu din orice restaurant de hotel din orice colt al lumii si nu numai in acestea. Desi intre timp au aparut alte salate vedeta, totusi Salata Caesar a ramas favorita multora.


Ingrediente:

Pentru salata:
  • 3-4 salate mini romaine (laptuci)

  • Crutoane cu usturoi si parmezan

  • 30 g parmezan ras fin

  • Fulgii de parmezan (pentru decor)

Pentru crutoane:
  • 2-3 felii de paine

  • 50 ml ulei de masline

  • 2 catei de usturoi

  • Sare

Pentru dressing:
  • 1 galbenus

  • 2 lingurite mustar simplu

  • 15 ml zeama de lamaie

  • 4-5 fileuri de ansoa

  • 1 lingurita sos Worcestershire

  • 1 catel mare de usturoi (sau 2 mai mici)

  • 75 ml ulei de masline sau de floarea soarelui

  • 40 g parmezan ras fin

  • Sare si piper negru proaspat macinat


Mod de preparare:

1. Pregatirea crutoanelor:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.

  2. Taie painea cubulete si pune-le intr-un bol.

  3. Piseaza usturoiul si amesteca-l cu uleiul de masline. Toarna peste paine si amesteca bine.

  4. Asaza crutoanele pe o tava tapetata cu hartie de copt si presara sare.

  5. Coace-le 10-12 minute pana devin aurii si crocante. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

2. Prepararea dressingului cremos:

  1. Intr-un bol, bate galbenusul cu mustarul si zeama de lamaie.

  2. Adauga fileurile de ansoa maruntite si usturoiul zdrobit.

  3. Incepe sa incorporezi treptat uleiul, mixand continuu, ca la o maioneza.

  4. Adauga sosul Worcestershire, parmezanul ras fin, sare si piper dupa gust. Amesteca bine.

3. Asamblarea salatei:

  1. Taie salata romaine in bucati mari si pune-o intr-un bol mare.

  2. Adauga crutoanele si dressingul. Amesteca bine pentru a distribui uniform sosul.

  3. Presara parmezan ras si fulgi de parmezan deasupra.

Servire:

Serveste imediat, alaturi de o felie de paine crocanta sau simpla. Poti adauga piept de pui la gratar pentru o varianta mai consistenta.

Pofta buna! 

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

 

Taguri Salata Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre