Salata crocanta de legume

/ / Modificat: 2012-05-29
Salata crocanta de legume

Salata crocanta de legume este un preparat care te ajuta sa pui in aplicare sfaturile nutritionistilor, care indeamna la consumul cat mai multor legume in fiecare zi!

Foto: petitappetit.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg de legume asortate (ceapa, morcov, dovleac, cartofi, varza rosie, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, ardei gras)

1 salata verde

5-6 catei de usturoi

30 ml ulei de masline

rozmarin

piper negru

sare

Pentru sos

20 ml ulei de masline

20 g seminte de floarea soarelui

100 g migdale

1 catel de usturoi

1 bucata de ceapa verde

20-30 ml zeama de lamaie

sare

Mod de preparare

Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine.

Intre timp, curata legumele, spala-le si taie-le in bucati medii.

Pune morcovii, ceapa, cartofii, ardeiul gras si dovleceii in tava, toarna ulei de masline, usturoiul tocat marunt, sarea, rozmarinul, piperul si baga-le la cupor.

Lasa-le cam 20 de minute la foc potrivit, iar apoi adauga restul de legume - fasolea, conopida, broccoli, ciupercile. Baga tava la loc in cuptor, pentru inca 20-25 de minute.

Pune-le apoi intr-un castron, adauga frunze de salata verde rupte bucatele, amesteca ingredientele pentru a face sosul si toarna-l peste legume.

Taguri Salata de legume

Articole recomandate

Citeste si despre