Salata cu struguri si creveti este un preparat satios, inspirat din bucataria franceza.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 salata verde
2 catei usturoi
5 linguri ulei de masline
400 de grame de creveti cruzi, congelati
oregano, cimbru
100 ml supa
2 linguri suc lamaie
1 lingura mustar
100 g boabe struguri
sare
Mod de preparare
Spala salata si rupe-o in bucati, apoi pune-le intr-un castron. Toarna intr-o tigaie jumatate din cantitatea de ulei si adauga usturoiul maruntit. Crevetii se decongeleaza si se adauga in tigaie alaturi de cimbru, oregano si se prajesc la foc mediu, amestecand continuu, timp de 1 minut. Scoate crevetii deoparte.
Toarna supa in tigaie si fierbe-o la foc puternic, amestecand continuu. Adauga o lingura cu suc de lamaie, iar sosul obtinut il torni peste creveti si amesteci bine.
Pentru dressingul salatei se amesteca sucul de lamaie ramas cu mustarul si sarea. Treptat se adauga restul de ulei, in tot acest timp se amesteca continuu. Dressingul se toarna peste salata. Aseaza crevetii si boabele de struguri peste salata si serveste imediat.
Tipul bucatariei
Franceza