Salata de cartofi de primavara este o reteta deosebita si hranitoare, foarte potrivita pentru inceputul sezonului cald. Forma pretentioasa de prezentare si usurinta prepararii sunt doua argumente puternice care transforma aceasta reteta intr-o varianta minunata de a intampina musafirii.
Foto: lifesambrosia.com
Timp de preparare
30 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g cartofi noi
250 g sunca presata
200 g castravete proaspat
1 ardei gras
1 legatura ridichi
1 legatura ceapa verde
2 linguri ulei masline
1 lingura otet
1 lingura mustar
100 ml apa minerala
Mod de preparare
Taie cartofii in bucati medii si lasa-i la cuptor pana se coc bine. Taie legumele cubulete si rondele, dupa caz.
Pana se racoresc cartofii, prepara un sos vinegreta din ulei, mustar, apa minerala si condimente. Amesteca toate ingredientele (legumele, cartofii si sunca) si asezoneaza salata cu sosul acrisor.
Mod de servire
Se serveste calda sau rece, la aperitiv.
Trucuri de preparare
Cartofii vor avea un gust mai bun daca ii coci la foc mic, adaugand putin unt, cimbru si cateva rondele de usturoi. Pentru o varianta mai usoara, fierbe pur si simplu cartofii cu un praf de sare si adauga patrunjel verde.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 89 g
Carbohidrati: 13 g
Grasimi: 3,13 g
Proteine: 1,5 g