Salata de ciuperci cu maioneza este o alegere nemaipomenita atunci cand esti in pana de idei pentru gatit! Este satioasa, gustoasa si usor de preparat!
Foto: worldpub.net
Timp de preparare
15-30 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
2 borcane/cutii ciuperci (500 g ciuperci proaspete)
1 legatura marar
sare
piper
Pentru maioneza
1 ou crud
1 ou fiert
putina zeama de lamaie
ulei
sare
Mod de preparare
Curata ciupercile proaspete, taie-le bucatele mici si fierbe-le. Dupa ce au fiert, lasa-le sa se scurga intr-o strecuratoare.
Daca folosesti ciuperci la conserva, atunci pune-le direct in strecuratoare, pana cand isi lasa toata zeama.
Pune-le intr-un bol, adauga mararul tocat marunt si incepe sa prepari maioneza. Daca ai maioneza cumparata, pune peste ciuperci si marar si asezoneaza cu sare si piper.
Maioneza facuta in casa se face dintr-un galbenus de oua fiert, peste care se pune unul crud, putina sare, zeama de lamaie si ulei. Amesteca continuu si numai in aceeasi parte.
Trucuri
Salata este mai gustoasa cu maioneza preparata in casa.
Daca vrei sa ii mai tai din "greutate", poti combina jumatate din maioneza pusa in salata cu 2-3 linguri de iaurt. Salata devine mai usoara si racoritoare.