Salata de icre este un preparat gustos, extrem de potrivit pentru festinul de sarbatori sau pentru mesele in familie de la sfarsit de saptamana.
Foto: len.ro
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
200 g icre crap
250 ml ulei
1 lamaie mica
2 linguri de gris
sare
felii lamaie, capere, ceapa verde si fasii de morcov pentru ornat
Mod de preparare
Spala bine icrele si curata-le de orice urma de pielita. Adauga putina sare si lasa-le la frigider cateva minute.
Pune apoi la fiert 100 ml de apa si, dupa primul clocot, adauga grisul in ploaie, amestecand continuu pana se ingroasa bine.
Pastreaza 1 lingurita de icre si pune restul icrelor in vasul mixerului, impreuna cu grisul fiert si racit.
Mixeaza ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, adauga zeama de la jumatate din lamaie si toarna uleiul in fir subtire, amestecand in permanenta.
Treptat, compozitia se leaga si isi mareste volumul. Adauga ceapa taiata fin si restul icrelor, apoi mai foloseste putin mixerul cateva secunde si lasa salata la racit in frigider 2-3 ore.
Mod de servire
Sub forma de tartine sau ca umplutura pentru legume.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 232 kcal
Carbohidrati: 12 g
Grasimi: 18,1 g
Proteine: 5,2 g