Pentru o cina tarzie poti pregati o simpla salata de orez, care este deopotriva gustoasa si sanatoasa.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 cana orez (200 g)
2 morcovi
1/2 cutie porumb (150 g)
1/2 ardei gras rosu
2-3 fire ceapa verde
sare, piper
smantana (optional)
maioneza (optional)
Mod de preparare
Pune orezul la fiert, in apa cu sare. Dupa ce orezul este bine patruns, ia-l de pe foc si clateste-l in apa rece. Lasa orezul la racit.
Curata morcovii si da-i pe razatoare. Spala ceapa, apoi tai-o rondele, iar ardeiul il toci cubulete mici.
Intr-un bol incapator, amesteca orezul racit, morcovul, ceapa si ardeiul, apoi potriveste salata de gust cu sare si piper.
Serveste salata cu putina maioneza sau cu o lingura de smantana grasa.
Trucuri
Presara verdeata proaspata peste aceasta salata si serveste-o cu paine prajita.
In momentul fierberii, adauga in orez un praf de sofran.
Daca vrei sa eviti maioneza si smantana, poti pregati pentru aceasta salata un dressing din 2 linguri de ulei de masline si o lingurita de zeama de lamaie.