Salata de oua este o reteta simpla si rapid de preparat, dar si un adevarat rasfat culinar tindand cont de aportul mare de proteine.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
6 oua
o legatura ceapa verde
1 legatura marar
5 ridichi
100 g bacon
2 lingurite zeama de lamaie
2 linguri maioneza
1 lingurita mustar
sare, piper
Mod de preparare
Fierbe ouale in apa cu sare, apoi scoate-le, curata-le si taie-le cubulete. Taie ceapa marunt si toaca verdeata, apoi adauga-le intr-un bol peste oua. Taie ridichile in feliute subtiri, iar baconul, in fasii. Adauga-le la salata si amesteca usor.
Separat, prepara dressingul. Amesteca maioneza, mustarul, zeama de lamaie si condimenteaza cu sare si piper. Toarna dressingul peste salata.
Serveste salata de oua cu felii de bagheta neagra ori cu paine prajita sau ca umplutura pentru ardeiul gras.