Salata de pui cu ciuperci

/ / Modificat: 2013-01-28
Salata de pui cu ciuperci

Salata de pui cu ciuperci este un preparat special, potrivit pentru festinul de sarbatori. Deoarece poate fi luata cu usurinta la pachet, constituie o varianta ideala pentru excursii sau mesele rapide de la birou.

Foto: decijerodjendansketorte.rs

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

2 piepti pui

8 castraveti murati

600 g ciuperci la conserva

1 ou

150 g iaurt

150 ml ulei

4 linguri mustar

2 legaturi marar

sare, piper

zeama lamaie

Mod de preparare

Pune pieptul de pui la fiert cu sare, pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Arunca apa si lasa puiul la racit.

Pregateste maioneza din oul crud, sare, mustar, iaurt, zeama de lamaie si ulei, amestecate la viteza mare cu mixerul. Rezultatul va fi un sos mai lichid, ideal ca dressing pentru salate.

Toaca marunt castravetii, ciupercile si puiul fiert.

Amesteca ingredientele cu sosul de maioneaza, adauga marar taiat fin, sare si piper dupa gust.

Lasa salata la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Mod de servire

Se serveste ca aperitiv sau garnitura.

Trucuri de preparare

Pentru a reduce timpul pregatirii, poti folosi maioneza light cumparata.

Inlocuieste ciupercile conservate cu cele crude, pe care le pregatesti in prealabil in tigaie.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 97,6 kcal

Carbohidrati: 1,8 g

Grasimi: 3,8 g

Proteine: 13,3 g

Taguri Salata ciuperci Piept de pui Salata cu piept de pui Ciuperci Retete ciuperci

Articole recomandate

Citeste si despre