Una dintre salatele traditionale in bucataria romaneasca, servita mai ales iarna, este salata de sfecla rosie cu sos de hrean. Iata reteta noastra pentru aceasta salata.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1 kg sfecla rosie
2 radacini hrean
2 linguri otet de vin
sare
Mod de preparare
Spala bine sfecla, apoi pune-o intr-o oala la fiert, circa 25-30 de minute.
Intre timp, cureti hreanul de coaja, il speli si apoi il dai pe razatoarea mica. Peste hreanul ras pui sare, dupa gust si o lingura de otet si il lasi la macerat.
Sfecla fiarta trebuie lasata la racit, apoi o cureti de coaja si o dai pe razatoarea mare. O lasi la scurs cam 15 minute.
Adaugi peste sfecla putina sare si restul de otet, apoi o amesteci cu sosul de hrean.
Trucuri
Poti renunta sa dai sfecla fiarta pe razatoare si sa o tai cubulete, pentru un aspect deoasebit.
Daca nu gasesti sfecla cruda la piata, poti cumpara din magazine sfecla deja fiarta.
Pentru o aroma deosebita, poti coace sfecla in loc sa o fierbi.
Tipul bucatariei
Romaneasca