Vara, e indicat sa consumam mancaruri cat mai usoare si multe fructe si legume, asa ca o salata reprezinta cea mai buna alegere. Iata reteta de salata de vara cu piept de curcan.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 salata verde
250 g piept de curcan
2 oua fierte
1/2 bagheta
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
2 rosii
sare
piper
100 g parmezan ras
Mod de preparare
Se feliaza pieptul de curcan, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se acopera cu o folie si se da la rece.
Intre timp, bagheta se taie felii, apoi se unge cu ulei de masline si usturoi si se da la cuptor, circa 10 minute.
Se curata ouale de coaja si se taie in sferturi. Pieptul de curcan se rumeneste pe gratar, apoi se rupe salata verde si se aseaza intr-un bol.
Se feliaza si rosiile, apoi se adauga peste frunzele de salata. Asezam pieptul de pui taiat bucatele, sferturile de ou si parmezan ras.
Trucuri
Servim salata cu un dressing din ulei si zeama de lamaie.
Tipul bucatariei
Internationala