Salata de vinete la gratar este simpla, aromata si foarte gustoasa. Poate tine loc de o cina usora absolut grozava sau poate fi la fel de bine si o garnitura nemaipomenita.
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
2 vinete mijlocii
3 linguri ulei de masline
1 ceasca frunze de menta proaspata
1 ceapa mica
2 linguri otet balsamic
1 lingurita miere
1 ardei iute mic
2 frunze salata verde
4-5 frunze untisor
3 rosii
150 g branza de capra
1 ceasca crutoane
sare si piper
Mod de preparare
Taie vinetele felii cam de un centimetru grosime, stropeste-le cu putina sare si cu putin ulei de masline, apoi coace-le pe gratar cam cinci minute pe fiecare parte. Taie fiecare rosie in opt felii, toaca ceapa, marunteste frunzele de salata si de untisor si toaca marunt menta proaspata.
Taie bucatele mici si ardeiul iute, apoi amesteca toate ingredientele impreuna cu vinetele coapte intr-un castron maricel. Stropeste deasupra cu putin ulei de masline si cu otet balsamic amestecat cu miere, condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga branza maruntita. Inainte sa o servesti, presara cubuletele de paine prajita.