Bucataria indoneziana foloseste foarte mult fructele in prepararea felurilor principale sau chiar a salatelor. Un astfel de preparat il reprezinta salata indoneziana de banane.
Foto: australianbananas.com.au
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
2 banane, necoapte
1 para verde, feliata
2 castraveti verzi, taiati cuburi
1/2 ceapa rosie
1/4 ardei gras, feliat subtire
1,5 lingurita coriandru proaspat tocat
2 lingurite zahar brun
2 lingurite zeama de lime (lamaie)
1 lingurita sos de peste (sau sos de soia)
Mod de preparare
Pune intr-un bol bananele taiete felii, para feliata, castravetii taiati cuburi mari, o jumatate de ceapa rosie, tocata pestisori, ardeiul gras fasii si coriandrul verde.
Separat, pregateste dressingul pentru salata. Amesteca bine zaharul brun cu zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul, apoi adauga sosul de peste.
Stropeste salata cu acest dressing si serveste-o imediat, langa un gratar in aer liber.
Trucuri
Sosul de peste este suficient de sarat, astfel incat salata aceasta nu are nevoie de sare.