Salata mexicana este o mancare perfecta cu care iti poti intampina musafirii mai ales in perioadele in care se tine post. Se prepara foarte usor si rapid, iar aromele sale sunt incantatoare.
Timp de preparare
70 min
Dificultate
usor
Ingrediente
200 g fasole
150 fasole rosie in conserva
1 ardei verde
1 ardei rosu iute
1 ardei rosu
2 lamai
1 lingura de zahar
100 g porumb
1 legatura de patrunjel
sare si piper rosu
1 lingurita de otet
Mod de preparare
Pune fasolea alba la fiert pentru pentru cel putin 40 de minute. Trece printr-un jet de apa rece fasolea rosie si porumbul. Spala bine ardeii, apoi taie-i felii subtiri si amesteca-i cu fasolea si porumbul.
Separat, intr-un bol mediu, amesteca zaharul cu mierea, zeama si coaja de la lamai, uleiul, otetul si patrunjelul si toarna acest amestec peste fasole. Serveste salata mexicana rece, cu crutoane.