Salata Nicoise este foarte hranitoare si combina o multime de ingrediente savuroase. O poti pregati in doua variante si anume, fie folosesti ton, fie folosesti ansoa.
Foto: bbcgoodfood.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 oua
1 conserva ton
50 g masline negre
50 g masline verzi
2 ardei grasi
1 salata verde
200 g boabe porumb fiert
100 g fasole verde fiarta
sare
piper
2 linguri ulei masline
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Spala bine legumele, apoi curata ardeii de cotor si seminte si taie-i julien. Rupe frunzele de salata cu mana, ca sa nu oxideze. Aseaza totul intr-un bol incapator, apoi adauga tonul, maslinele, porumbul, fasolea verde si potriveste de gust cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie.
Trucuri
Imbogateste aceasta salata adaugand si alte ingrediente, precum rosii, ceapa sau oua fierte.
Inlocuieste tonul cu ansoa, daca vrei sa obtii o varianta usor schimbata a acestei salate.
Tipul bucatariei
Franceza