Ketchup-ul este unul dintre cele mai folosite si gustoase sosuri pentru salate si diverse tipuri de mancare! De ce sa cumperi ketchup din comert, plin de E-uri si conservanti, cand il poti prepara chiar tu, bio, acasa?
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2,5 kg rosii
2,5 kg ardei capia
3/4 cana de otet
1/4 cana de sare
3/4 cana de zahar
1/2 cana de ulei
praf de chili
piper
boia dulce sau iute (dupa gust)
Mod de preparare
Coace ardeii capia, curata-i si da-i prin masina de tocat impreuna cu rosiile.
Pune amestecul pe foc si adauga mirodeniile - zaharul, boiaua, otetul, sarea, uleiul, piperul si praful de chili (dupa gust).
Lasa ketchup-ul sa fiarba cam o jumatate de ora, gusta sa vezi daca are sare sau suficiente condimente, mai adauga daca este cazul si apoi mai lasa sa fiarba inca vreo cinci minute.
Pune sosul in sticle sau borcane, pune-le capacele si apoi fierbele la bain-marie.