Ketchup

/ / Modificat: 2013-03-13
Ketchup

Ketchup-ul este unul dintre cele mai folosite si gustoase sosuri pentru salate si diverse tipuri de mancare! De ce sa cumperi ketchup din comert, plin de E-uri si conservanti, cand il poti prepara chiar tu, bio, acasa?

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

2,5 kg rosii

2,5 kg ardei capia

3/4 cana de otet

1/4 cana de sare

3/4 cana de zahar

1/2 cana de ulei

praf de chili

piper

boia dulce sau iute (dupa gust)

Mod de preparare

Coace ardeii capia, curata-i si da-i prin masina de tocat impreuna cu rosiile.

Pune amestecul pe foc si adauga mirodeniile - zaharul, boiaua, otetul, sarea, uleiul, piperul si praful de chili (dupa gust).

Lasa ketchup-ul sa fiarba cam o jumatate de ora, gusta sa vezi daca are sare sau suficiente condimente, mai adauga daca este cazul si apoi mai lasa sa fiarba inca vreo cinci minute.

Pune sosul in sticle sau borcane, pune-le capacele si apoi fierbele la bain-marie.

Articole recomandate

Citeste si despre