Maioneza de pufuleti este foarte gustoasa si reprezinta o varianta des intalnita de maioneza pentru perioadele de post.
Foto: comofas.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 g pufuleti
120-150 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri suc de lamaie
1 lingura mustar
sare
Mod de preparare
Pune pufuletii sa se hidrateze in cateva linguri de apa calduta, pana se inmoaie bine si se transforma intr-o pasta omogena.
Adauga o lingura de mustar, sare, si suc de lamaie, apoi incoporeaza treptat uleiul.
Foloseste aceasta maioneza pentru diverse salate, dar ai grija sa o pregatesti chiar inainte de a fi servita. Daca sta prea mult, maioneza face o crusta si isi pierde aspectul stralucitor.
Trucuri
Ai grija sa nu pui prea multa apa in momentul in care hidratezi pufuletii, deoarece maioneza nu se va mai lega.
Tipul bucatariei
Romaneasca