Mujdeiul de usturoi cu rosii se foloseste langa diverse preparate la gratar, legume coapte sau peste. Se pregateste foarte simplu si are un gust deosebit, mai ales daca ai folosit rosii de tara.
Foto: indianthali.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 rosii
6 catei usturoi
marar
patrunjel
sare
1 lingurita ulei
Mod de preparare
Spala rosiile, apoi da-le pe razatoarea mare, piseaza usturoiul, iar verdeturile toaca-le cat mai fin.
Pune toate ingredientele intr-un castron, adauga sarea si putin ulei si amesteca sosul foarte bine.
Pastreaza sosul la rece pana in momentul servirii.
Trucuri
Pentru a obtine un sos picant, poti adauga si un ardei iute, tocat marunt.
Daca iti place usturoiul verde, poti inlocui cateii de usturoi cu cateva fire de usturoi verde, tocat cat mai fin.
Tipul bucatariei
Internationala