Sosul acru picant este un sos care acompaniaza, de regula, legumele la gratar.
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 linguri ulei de masline sau ulei de porumb
3 lamai (zeama)
4-5 catei de usturoi
1 ardei iute
sare
piper (proaspat macinat)
Mod de preparare
Amesteca uleiul de masline (sau de porumb) cu zeama de la trei lamai.
Curata 4-5 catei de usturoi de coaja, apoi piseaza-i cat mai marunt. Freaca usturoiul cu uleiul, incorporand uleiul treptat, ca la maioneza.
Adauga peste emulsia obtinuta si un ardei iute tocat, apoi potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper proaspat macinat.
Trucuri
Pastreaza sosul la rece, acoperit, minim 30 de minute inainte de a fi servit. In acest mod, ingredientele se combina si isi imprumuta aromele.
Tipul bucatariei
Internationala