Sos alb cu vin

/ / Modificat: 2012-08-03
Sos alb cu vin

Sosul alb cu vin este unul din sosurile recomandate pentru preparatele din peste.

Foto: whitewineexperience.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

400 ml supa de peste

75 g unt de masa

2 galbenusuri de ou

50 ml vin alb sec

2 felii de lamaie

2 linguri de faina alba

sare

piper alb

Mod de preparare

Pune untul sa se topeasca intr-un vas incapator, toarna faina in ploaie peste acesta, apoi amesteca pana obtii un sos omogen, fara cocoloase.

Dupa 2-3 minute, adauga supa de peste, sarea si piperul si lasa-l sa mai fiarba 15 minute.

Separat, amesteca galbenusurile cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele doua felii de lamaie. Toarna amestecul peste sosul de unt si vin.

Dupa 3- 4 minute stinge focul si verifica daca sosul mai are nevoie de sare si piper.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Sos Vin

Articole recomandate

Citeste si despre