Sos bernaise

/ / Modificat: 2012-07-30
Sos bernaise

Sosul bernaise, specific bucatariei franceze se serveste langa preparate din carne de vita sau peste, dar merge foarte bine si langa o portie de cartofi copti.

Foto: uktv.co.uk

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 galbenusuri mari

1 ceapa mica (rosie)

3-4 lingurite vin

2 lingurite tarhon proaspat

1 foaie dafin

150 g unt

zeama lamaie

Mod de preparare

Toaca ceapa marunt, apoi pune-o la fiert, la foc mic, in vin, impreuna cu tarhonul tocat si frunza de dafin.

Intr-un bol de inox asezat la bain marie, trebuie sa pui galbenusurile amestecate cu sosul de ceapa.

Adauga treptat si untul topit, dar ai grija sa torni putin cate putin. La final, sosul se va ingrosa, iar tot untul va fi incorporat.

Adauga putina zeama de lamaie si tarhon, apoi pastreaza sosul la cald, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Sosuri

Articole recomandate

Citeste si despre