Sosul de carne bolognese este foarte usor de facut si se potriveste de minune langa paste.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g carne tocata de vita
250 g carne tocata de porc
3 linguri ulei de masline
1 ceapa tocata
2 morcovi tocati
5 catei de usturoi
400 g rosii decojite
200 g pasta tomate
1 pahar vin rosu (120 ml)
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita maghiran uscat
sare
piper
Mod de preparare
Pune uleiul la incins, apoi adauga carnea de vita si carnea de porc, amestacand in permanenta, pana cand isi schimba culoarea si se rumeneste.
Dupa cateva minute, adauga si ceapa, morcovii si usturoiul tocate marunt. Lasa amestecul sa se patrunda bine si adauga rosiile taiate cubulete si pasta de rosii. Dupa cateva minute stinge totul cu vin si lasa sosul sa fiarba, pana cand lichidul se evapora.
La final, adauga plantele aromatice si potriveste sosul de sare si piper.
Serveste sosul bolognese cu tagliatele (sau alte paste lungi) sau ca umplutura pentru lasagna.