Sos de ardei capia copti

/ / Modificat: 2014-10-16
Sos de ardei capia copti

Sosul de ardei capia copti poate fi savurat alaturi de o multime de preparate din carne sau peste si poate fi conservat si pe timpul iernii, daca este tinut la frigider, in borcane bine inchise. Iata cea mai simpla si gustoasa reteta.

Timp de preparare

2 min. + 25 min. (copt)

Dificultate

usor

Ingrediente

5 ardei capia

2-3 catei de usturoi

2-3 linguri ulei de masline

1 lingurita de zahar brun

1/2 ardei iute (optional)

sare

piper

Mod de preparare

Spala ardeii si pune-i la copt, pe o plita sau in cuptor, apoi curata-i de coaja si baga-i in blender. Dupa ce s-au transformat intr-o pasta, adauga in blender uleiul de masline, zaharul, usturoiul, sarea, piperul si ardeiul iute. Mixeaza ingredientele inca un minut. Daca pasta este prea groasa, mai adauga putin ulei de masline, pentru a oferi textura adecvata sosului.

Taguri Retete sosuri

Articole recomandate

Citeste si despre