Sos de branza

/ / Modificat: 2012-04-23
Sos de branza

Poti transforma o mancare obisnuita intr-una de sarbatoare, daca stii sa o imbogatesti cu sosul potrivit. Sosul de branza se preteaza foarte bine cu paste sau legume coapte.

Foto: akatslife.net

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

30 g unt

2 linguri faina

300 ml lapte

sare

piper

nucsoara

4 linguri branza rasa Cheddar (sau orice alt tip, la alegere)

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si prajeste la foc mic, amestecand in mod continuu. Adauga treptat laptele, amestecand cu un tel, ca sa nu ramana cocoloase de faina.

Lasa sosul sa se lege si sa devina omogen, apoi potriveste de gust cu sare, piper si putina nucsoara rasa.

Amesteca sosul fierbinte cu branza rasa si omogenizeaza bine.

Trucuri

Foloseste piper alb pentru acest sos, pentru a pastra culoarea frumoasa.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Sosuri Branza

Articole recomandate

Citeste si despre