Sosul de ceapa insoteste cu succes unele mancaruri pe baza de orez, carne sau legume si este delicios in mai multe combinatii! Se prepara repede si se poate consuma si alaturi de gustari precum chips-urile!
Foto: garrettkern.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 cepe
boia dulce
4 linguri ulei de floarea-soarelui
o lingura rasa de faina
100 ml zeama de lamaie
400 ml supa de legume (zeama)
piper
sare
400 ml apa
patrunjel/marar
Mod de preparare
Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie cu ulei, pana cand se cristalizeaza. Ai grija sa nu lasi pana se rumeneste!
Adauga o lingurita rasa de boia si adauga apoi 200 ml de apa. Lasa sa fiarba 10 minute sau pana se inmoaie ceapa.
Faina se amesteca intr-un bol separat cu putina seama de la supa de legume si se adauga peste amestecul de ceapa. Adauga si restul de supa si apa si lasa sa fiarba.
Se lasa la fiert pana cand sosul devine ca o pasta subtire. Dupa ce a fiert, adauga zeama de lamaie, sarea si piperul.
La sfarsit, pune ce verdeata iti place mai mult - marar sau patrunjel tocat marunt.