Sosul de ciuperci este simplu de preparat si se poate servi cu preparate de pui sau porc.
Foto: thetasteoforegon.wordpress.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g ciuperci
2 cepe mici
1 lingura unt
1 lingura faina
1 pahar smantana de gatit (200 ml)
sare
Mod de preparare
Spala ciupercile, curata-le bine, apoi taie-le marunt. Pune-le la calit intr-o jumate de lingura de unt, circa 10 minute.
Separat, prajeste ceapa taiata cubulete in cealalta jumatate de lingura de unt. Cand ceapa devine aurie adauga faina si stinge totul cu zeama lasata de ciupercile calite.
Amesteca compozitia de ceapa cu ciupercile calite, pune smantana si potriveste totul de sare. Lasa sosul la fiert, pana se ingroasa smantana.
Trucuri
Imbogateste acest sos cu verdeata proaspat tocata si piper macinat.
Foloseste ciuperci din conserva daca nu ai ciuperci proaspete.
Tipul bucatariei
Internationala