Sosul de ghimbir este un dressing excelent pentru fripturi si preparate din peste, dar merge adaugat cu succes si in garniturile sau mancarurile de legume. Se prepara rapid, fara foc si contine doar ingrediente usoare, sanatoase si racoritoare!
Timp de preparare
5 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
3 linguri de iaurt grecesc
1 buc. de ghimbir proaspat (cam cat o nuca)
2-3 catei de usturoi
sare
piper
1 lingurita cimbru
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
Adauga toate ingredientele in blender si mixeaza-le bine aproximativ un minut, pana obtii o pasta. Baga sosul la frigider 15-30 de minute inainte de a-l savura alaturi de preparatele tale preferate.
Trucuri
Reteta de sos de ghimbir este versatila. Poti personaliza dressingul adaugand si alte condimente sau verdeturi preferate in el. Are un gust excelent in combinatie cu marar, patrunjel, dar si cu oregano sau busuioc.